Duurzaam inzetbaar? ABC Pensioen denkt mee!

Deel:

Generatiepact: Werkplezier voor elke generatie

In de huidige arbeidsmarkt merken veel oudere werknemers dat het steeds lastiger wordt om de pensioenleeftijd van 68 jaar te halen. De druk om fulltime te blijven werken kan zorgen voor stress en fysieke klachten. Om deze uitdaging aan te gaan, introduceert het Generatiepact een flexibele regeling die oudere werknemers ondersteunt jongere generaties kansen biedt.

Met het Generatiepact kunnen oudere werknemers minder gaan werken, terwijl hun pensioenopbouw grotendeels intact blijft. Vaak gebeurt dit volgens de 80/90/100-regel: 80% werken, 90% salaris ontvangen en pensioen opbouwen alsof er 100% wordt gewerkt. Deze regeling verlicht de werkdruk, terwijl werkgevers de kans krijgen om nieuwe, jonge talenten aan te nemen. Dit creëert een win-winsituatie: ervaring en innovatie komen samen.

Maar dat is niet het enige dat ABC Pensioen biedt. Naast het Generatiepact zijn er ook andere interessante mogelijkheden voor duurzame inzetbaarheid, zoals:

  • RVU-regeling: Deze regeling maakt het mogelijk om werknemers tot 36 maanden voor hun AOW-leeftijd (tijdelijk) een uitkering te bieden, zodat zij eerder kunnen stoppen met werken zonder financiële zorgen.
  • Demotie regeling: Voor werknemers die minder willen werken of een andere functie met minder stress willen aannemen, biedt deze regeling de mogelijkheid om hun pensioenopbouw op het hogere salaris voort te zetten, zelfs als ze in salaris dalen.

Met deze mogelijkheden kunnen werkgevers niet alleen voldoen aan de wensen van hun werknemers, maar ook bijdragen aan een gezonde werkplek.

Wil je weten hoe jouw organisatie kan profiteren van deze regelingen en hoe je werknemers duurzaam inzetbaar kunt houden? Neem contact op voor meer informatie.

Deel:

Aanbevolen